HOME Shared Leadership     Programma     Registreer    Artikelen     Agenda    Contact



<< terug




Begemann | Co-creator


Dieuwke Begemann heeft zich haar leven lang met veranderingen bezig gehouden.
Ze werkte bij een adviesorgaan voor de regering dat de verkokering in het beleid wilde tegengaan (HRWB), bij het Polemologisch Insituut gericht op vrede, bij grote bedrijven als IBM en SHELL gericht op het ontwikkelen van van vaardigheden voor peoplemanagement en creativiteit bij het management.Tien jaar lang werkte ze als Executive Coach voor Stichting de Baak in de leergang Senior Executives om deze te helpen de veranderingen aan te brengen in hun loopbaan en organisatie waarvan ze voelden dat belangrijk was.

Getrained en geschoold in Planned Change modellen, raakte ze echter steeds meer geintrigeerd door spontane veranderingen. Hoe komt het bijvoorbeeld dat mensen opeens anders gaan denken in een cultuur?
Of op een dag wakker worden en voelen dat ze wat anders willen?
Daarover publiceerde ze het boek Natuurlijk Veranderen in 2006 en leidde grote verandertrajecten volgens deze methode (Raad voor de Kinderbescherming, fusie van Parteon Woningbouwcooperatie).
Een belangrijke ontdekking op deze reis was voor haar het inzicht dat culturen ook een autonome kracht hebben zich te ontwikkelen en dat er een orde schuilt in die ontwikkeling. Vanuit dat inzicht ziet ze nu een nieuwe balans emergeren tussen de waarden als rationaliteit, kwantificeerbaarheid en efficientie met waarden als empathie, verbinding en schoonheid. Dat is eigenlijk een balans tussen de masculiene en vrouwelijke waarden. Ze wil vrouwen laten zien dat wat ze deep down voelen van eminent maatschappelijk belang is nu.
Daarom: Power to Co-Creation

www.begemannconsultancy.nl

 






 
 POWER TO CONNECTION | MEN - WOMEN  | Begemann & Asscher                                                        webdesign www.arteos.nl